Weekend van de Wetenschap 2024

5 oktober

Op zaterdag 5 oktober om 13.30 uur komt wetenschapper Rikke Stoffels een leuk kidscollege geven bij GeoFort tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Weer en Klimaat
Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat we het doorhebben. Het is de basis van onze technologie, de geneeskunde en onze kennis over de wereld om ons heen. Maar hoeveel weten we eigenlijk over de wetenschap achter ons dagelijks leven? Dit jaar staan we tijdens Weekend van de Wetenschap stil bij de vraag: ‘Hoe werkt het?’. Van ‘Hoe werkt een dino?’ tot ‘Hoe werkt de zon?’. Bij GeoFort gaan we aan de slag met de vragen, wat is klimaat? En wat merk jij van veranderingen in het klimaat?

Rikke is wetenschapper aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en komt een leerzaam en interactief kidscollege geven waarbij je ontdekt wat je in de natuur kunt zien van het veranderende klimaat. Ook zal zij mooie voorbeelden geven van projecten die laten zien wat wij als mensen kunnen doen om de klimaatverandering op een positieve manier te beïnvloeden. Na het kidscollege gaan we met z’n allen een leuk spel op het forteiland doen, waarbij je actief met het thema klimaat aan de slag gaat. Ouders mogen uiteraard ook gezellig meedoen.

Handig om te weten:

  • Deelname aan het kidscollege is gratis en start om 13.30 uur
  • Het college duurt ongeveer 15 minuten, het spel ongeveer 30 minuten
  • Activiteiten zijn vooral geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar iedereen is welkom
  • Wil je zeker zijn van een plekje, reserveer dan een ticket via de onderstaande button, je kan je ook inschrijven bij de entree op de dag zelf

Maak er een complete dag uit van en reserveer ook een ticket voor het museum!

Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap is hét landelijke festival voor jong en oud met wetenschappers, spannende experimenten, boeiende lezingen en inspirerende ontdekkingen. Het festival wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voor meer inhoudelijke informatie en updates over het programma zie: www.weekendvandewetenschap.nl