Junior Klimaatburgemeesters plukken fruit en maken eigen fruitsap!

21 september

Afgelopen zaterdag hebben de Junior Klimaatburgemeesters een succesvolle fruitplukactiviteit gehouden in de boomgaard bij GeoFort. De jonge klimaatburgemeesters plukten onbespoten appels en peren en maakten hiervan hun eigen verse sap.

In de ochtend verzamelden de Klimaatburgemeesters zich bij GeoFort, waar zij vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan in de hoogstamboomgaard net naast het forteiland. Met zakken vol fruit vertrok de groep vervolgens naar Camping de Pit in Rumpt waar een mobiele fruitpers beschikbaar is voor het persen van appels en peren.

Milieuvriendelijk sap
Bij de mobiele fruitpers konden de junior Klimaatburgemeesters zien hoe sap verwerkt wordt om langer houdbaar te blijven zonder toevoegingen. Dit gebeurt door pasteurisatie, waardoor vitamines en mineralen behouden blijven. Ook is er geen restafval, de fruitpulp gaat als veevoer naar de lokale boeren. Als aandenken mocht iedere deelnemer een pak zelf geperst fruit mee naar huis nemen en kregen ze een speciaal aandenken mee voor hun klimaatburgemeesters ketting als waardering voor hun inzet. De dag werd feestelijk afgesloten met een pannenkoek in het restaurant van GeoFort.

Benieuwd naar onze andere activiteiten?