Succesvolle reeks FortZomernacht bij GeoFort

26 augustus

We kijken met trots terug op een geslaagde reeks van het nieuwe culinaire evenement: FortZomernacht. Dit zomerse concept heeft niet alleen bezoekers betoverd, maar heeft ons ook geinspireerd om het concept door te voeren in de winter voor een nieuwe reeks van FortGlow.

FortZomernacht, een uniek concept dat deze zomer zijn intrede deed, combineert geschiedenis met gastronomie in een onvergetelijke ‘culinaire tijdreis’. Tijdens dit zesgangendiner worden gasten meegenomen op een reis door de tijd, waarbij ze de rijke geschiedenis van de Romeinse tijd tot de moderne keuken van de toekomst beleven.

Zomerse forteiland met uitzicht over de Betuwe
De avond begint met een wandeling over het zomerse forteiland, waar de eerste twee voorgerechten op verschillende historische locaties worden geserveerd. Onderweg laten verhalenvertellers de gasten kennismaken met voedselinnovatie door de eeuwen heen. Na de wandeling wordt het diner voortgezet op het sfeervolle terras, waar de gasten genieten van een prachtig uitzicht over de Betuwe.

Het menu, dat tot het laatste moment een geheim blijft, biedt een volledig vegetarische ervaring, met de mogelijkheid om bij reservering te kiezen voor een vleesoptie. We zetten in op biologische en lokale producten, geïnspireerd door gerechten uit de geschiedenis.

Winterconcept FortGlow
In december komen we terug met het winterconcept FortGlow, een culinaire lichtjestocht over het historisch fort op één van de donkerste plekken van Nederland. Gewapend met een stormlampje verkennen de gasten het fortterrein, waarbij de bomen, bunkers, heuvels en de fortgracht op een sprookjesachtige manier tot leven komen. Na de expeditie ‘FortGlow’ nemen de gasten plaats in de karakteristieke kazerne, waar zij in een monumentale omgeving genieten van heerlijke gerechten met een bijpassend wijnarrangement.