De aarde is constant in beweging. Ontdek hoe de continental drift onze aarde heeft gevormd en hoe de beweging van de platen zorgt voor o.a. vulkanisme en aardbevingen.
Leerlingen werken in groepjes aan een opdracht. De oplossing vinden ze in de aardbevingszaal. Rondom de interactieve 4D-globe zien leerlingen hoe de aarde verandert is in de afgelopen miljoenen jaren, daarnaast gaan ze aan de slag met aardbevingsbestendig bouwen op de aardbevingstafel.
Bij grotere groepen (vanaf 80 leerlingen) wordt de Dynamische Globe gecombineerd met de lesmodule Duurzame Planeet Puzzel.
De leerlingen strijden in twee teams tegen elkaar in een memoryspel gebaseerd op de sociale geografie en klimaten. . Om de beurt mogen de leerlingen twee plaatjes omdraaien. Zie je een verband en horen ze bij elkaar? Dan mag je ze houden. Zo koppel je bijvoorbeeld een aardbeving aan een seismograaf. Ook actuele onderwerpen als smeltende ijskappen en plastic soep komen aan bod.
Leerlingen moeten in groepen vragen beantwoorden over de verschillende onderwerpen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De module kan zowel binnen als buiten gedaan worden.